Meet: Winner

Hoi ik ben Winner.


Ik ben van Nicole en haar zusje Femke. In het voorjaar van 2021 ben ik verhuisd naar Beek en Donk. Mijn hobby’s zijn gekke streken uithalen, snoepen en bij mijn vrienden op de wei staan.
Tijdens grondwerk ga ik het liefst op alles staan, want ik mocht een keer op een soort blok gaan staan met al mijn hoeven. Ik had meteen door wat ik moest doen, mijn baasjes waren zo trots op mij. Nu wil ik dus op pionnen en ballen gaan staan. Mijn baasjes vinden dat raar, mijn hoeven zijn inderdaad wel wat groter dan hun hoeven natuurlijk. Mijn lievelingseten zijn snoepjes, appels en wortels.
Kinderen vind ik leuk. Nicole dacht eerst dat ik snel nerveus zou worden van mini mensen. Maar ik heb haar laten zien dat ik prima kan omgaan met ze. Ik heb zelfs op niemand z’n tenen gaan staan. Terwijl die mini mensen echt wel heel dichtbij komen met hun hoeven en grijpers. Dat geeft niet, ze zijn grappig en ik kan echt wel inschatten wat ik kan maken. Rijden doen mijn baasjes ook met mij, soms haal ik dan streken uit. Want ik wist nog niet zo goed hoe zo’n zadel werkt. Mijn baasjes oefenen flink met mij, dus ik begin het wel te snappen. Ik zal altijd mijn best doen voor mijn baasjes. Femke houdt van roze en van vlechtjes. Soms heb ik vlechtjes en roze halsters om. Nicole houdt niet van vlechtjes en volgens mij poetst ze mijn zadel minder vaak dan Femke doet. Ik vind dat soort dingen best, ze doen maar, zolang ik iedere dag maar kan rennen en spelen!

Hoefje, Winner.


  • Gewicht: 540 kilo, (ik ben best veel afgevallen hoor)
  • Lievelingseten: Snoepjes van de baasjes
  • Leeftijd: 9 jaar
  • Humeur: Opgewekt
  • Lievelingsstal: Langs mijn vriendin natuurlijk
  • Haarkleur: Blond